Ginecologia este o specialitate medicala care studiaza sistemul reproducator al femeii (uter, vagin si ovare). Obstetrica este o ramura a medicinei care se ocupa cu supravegherea femeii in perioada de sarcina, nastere si postpartum. Ecografia in ginecologie se refera la studierea organelor pelvine ale femeii (uter, ovare, trompele uterine), precum si a vezicii urinare, a fundului de sac Douglas. Metoda nu este dureroasa, este neinvaziva si pacienta nu este iradiata. Examinarea se poate face transabdominal, in general cu vezica urinara plina (pentru o mai buna vizualizare a organelor pelviene) sau transvaginal, ceea ce ofera imagini mai bune ale ovarelor si uterului. Cu ajutorul ecografiei se evalueaza organele pelvine, se stabileste diagnosticul unor boli ginecologice (endometrioza, chisturi ovariene, diferite leziuni, cancer din sfera ginecologica etc.), se identifica sarcina ectopica.

Medici:

Dr. Roxana Malcoci - Medic specialist obstetrică-ginecologie

Dr. Viorel Boborodea - Medic primar obstetrică-ginecologie

Dr. Viorel Boborodea s-a repatriat la Sibiul natal dupa 36 de ani de experienta de viata si profesionala ca emigrant in SUA. Dupa patru ani de studii la Facultatea de Medicina Iuliu Hategan, Cluj Napoca, Dr. Boborodea a reluat studiile premedicale si dobindit o diplomă de Bachelor in Science în Biologie Moleculară Celulară de la University of Michigan-Ann Arbor, urmata de Doctoratul în Medicină la New York Medical College, urmate de Rezidențiat in Medicina Interna si Obstetrică, Ginecologie și Stiințe Reproductive la Metropolitan Hospital, Lenox Hill Hospital si Bronx Lebanon Medical Centre, affiliate cu New York Medical College, Cornell Medical School si Albert Einstein School of Medicine.

Dr. Boborodea a urmat numeroase cursuri si certificari postuniversitare, cum ar fi Diplomat de Bordul American Obstetrica & Ginecologie (OG), Certificat Ministerul Sanatatii Romania Medic Specialist OG, Bordul American Medical (National Board of Medical Examiners), Cursuri avansate in Chirurgia Ginecologica Laparoscopica, Histeroscopie, Ecografie OG, Defecte de support pelvic, Incontinenta Urinara, Certificate in Suport Avansat Cardiac, Neonatal si Pediatric, Trauma Majora, Medicina de Urgenta, Da Vinci Robotic Gynecological Surgery.

Dr. Boborodea este membru a Colegiului Medicilor Colegiului In Romania, Societatea Obstetrica& Ginecologie in Romania, Colegiul American de Obstetrică și Ginecologie.

Competente in Romania: Chirurgia Laparoscopica, Histeroscopie, Colposcopie, Ecografie Obstetrica & Ginecologie.

Dr. Boborodea are un interes special în chirurgia minim invazivă, în special  Laparoscopie si Reconstructie Defecte Suport Pelvic.

Dr. Boborodea oferă timp, respect, diligență și atentie deosebita in a educa pacientii privind optiunile preventive tratament, beneficii versus riscurile de complicații, pentru a asigura si îmbunătăți starea generală de sănătate și calitatea vieții.

Pentru mai multe informații: obgynclinic.ro