Varicele au reprezentat, dintotdeauna, o problemă de estetică dar și de funcționalitate, atrăgând după ele, o întreagă gamă de complicații, cum ar fi tromboflebita, ulcerul varicos, pigmentari inestetice ale pielii, și chiar embolii extrem de periculoase.

La ora actuală jumătate  din populația de peste 60 de ani prezintă varice hidrostatice, o treime dintre aceștia ajungând în stadiul complicațiilor, prin lipsa prezentării la specialist.

Marea majoritate a pacienților ignoră primele semne ale acestei afecțiuni, sperând că acestea să treacă de la sine, prezentându-se la medic în stadii avansate, când, și tratamentul este mult mai complex. Oricât am încerca să ignorăm semnele bolii, acestea nu trec de la sine, evoluția fiind inevitabil spre agravare.

La ora actuală consensul general în tratamentul varicelor membrului inferior este spre o minimă invazivitate, aceasta fiind și deviza noastră, oferind pacienților posibilitatea, practic, să iși reia activitatea cotidiană, imediat postoperator.

Aceste deziderate sunt posibile prin metoda laserului endovenos, o metodă minim invazivă, care constă în cateterizarea venei safena magna, imediat sub articulația genunchiului, și introducerea fibrei laser prin interiorul venei până la originea acesteia, și închizând-o pe interior. Procedura dureaza aproximativ 30 minute, efectuându-se în anestezie locală.

Pentru tratamentul venectaziilor, folosim metoda sclerozării cu spuma, aceasta fiind o metodă total nedureroasă și constând în injectarea la nivelul acestor vene inestetice a unei substanțe care, iritând endoteliul venos, închide instantaneu vena.